Повече от 50 висши командири на талибаните са били убити при

...
Повече от 50 висши командири на талибаните са били убити при
Коментари Харесай

ВВС на САЩ направиха талибаните на пух и прах, пуснаха ракети и над 50 командири се изпариха

Повече от 50 висши командири на талибаните са били убити при артилерийска офанзива, до момента в който са провеждали среща в южната афганистанска провинция Хелманд. Това разгласи представителят на силите на Съединени американски щати в Афганистан, до момента в който боевете не престават в цялата страна, оповестява " Ройтерс ".

Нападението против среща на командири в региона Муса Кала в Хелманд, една от главните замъци на талибаните, е сериозен удар за ислямистките бунтовници, посочи представителят на американските сили.
" Това несъмнено е незабравим удар ", разяснява той, добавяйки, че няколко други висши и по-нископоставени командири са били убити по време на интервенциите в границите на 10-дневен интервал този месец.
Талибаните обаче отхвърлиха информацията като " агитация " и обявиха, че при офанзивата са били ударени две цивилни къщи в Муса Кала, при което са починали петима цивилни и са били ранени още трима души.
" Това е жилищен регион, който няма никаква връзка с талибаните ", увери представителят им в изказване.
Американските военни прецизираха, че в срещата на 24 май са взели участие командири от разнообразни афганистански провинции, в това число прилежащата Фара, където талибаните за малко заплашиха да завладяват столицата на провинцията по-рано този месец.
" Смятаме, че срещата е имала за цел обмисляне на идващите стъпки ", означи представителят. Въпреки че ударът на артилерийска ракетна система ще наруши интервенциите на талибаните, това не значи безусловно спиране на боевете.
Подробности от интервенцията през предходната седмица се появиха, до момента в който сраженията не престават в други елементи на Афганистан, където талибаните, които целят да възстановят шериата, започнаха годишната си пролетна атака през предишния месец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР